SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Vezirköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mehmet Ali VAR - Okul Müdürü

01.01.1966 tarihinde Samsun’un Vezirköprü ilçesinin Çalköy’ünde doğdu. 1979 yılında kendi köyünde İlkokulu,  1986 yılında Adapazarı İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazandı.

1991 yılında fakülteden mezun olduktan sonra, Eskişehir Mahmudiye İmam Hatip Lisesi’nde 3 yıl Meslek Dersleri öğretmenliği, 1994-98 yılları arasında Siirt İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik ve Müdür Yardımcılığı görevi yaptı.

Ardından 1998 yılında Vezirköprü Endüstri Meslek Lisesi’ne nakil oldu. Burada beş yıl Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak çalıştıktan sonra 16.09.2003 tarihinde Cumhuriyet İlköğretim Okuluna sınavla okul müdürü olarak atandı. Cumhuriyet İlköğretim Okulunda 7 yıl müdürlük yaptıktan sonra 03.09.2010 tarihinde rotosyonla Adatepe İlköğretim Okulu’na tayin oldu. Adatepe Ortaokulu’nda 3 yıldır müdürlük yaparken tekrar yöneticilik sınavını kazanıp, 11.10.2013 tarihinde Vezirköprü Anadolu Öğretmen Lisesi’ne atandı.

Yeni adıyla Köprülüler Anadolu Lisesine dönüştürülen okulda 1 yıl görev yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Mehmet Ali VAR´ın "Sana Geldim" adlı yayınlanmış şiir kitabı bulunmaktadır. Okulumuzdaki görevine 08.12.2014 tarihinde başlamıştır.

Okulumuzda ikinci dönem görevini yapmakta olan müdürümüz Mehmet Ali VAR 2019 yılında Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İslam Hukuku dalında Yüksek Lisans öğrenimini tamamlamış halen Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku alanında doktora öğrenimine devam etmektedir.